Lakossági zsűri dönt

2022.09.16. 11:00

VEB2023 EKF: a kisközösségeket segítő pályázatokat írnak ki

Közösségi zsűrik döntenek a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program minipályázatairól, amelynek első kiírása szeptember 15-én jelent meg.

Marton Attila

Forrás: Pixabay

A korábban megjelent tematikus felhívásokra beérkezett és elbírált pályázatok alapján már döntő részt összeállt a kulturális főváros évad jövő évi programsorozata, ennek teljessé tételéhez most a régió helyi kis- és mikroközösségeinek csatlakozását is várják, közölte a VEB2023 EKF. 
A minipályázatokhoz négy alkalommal nyílik meg a pályázati kapu, elsőként október 15-ig lehet pályázatot benyújtani. Az első fordulóban 2022. december 1. és 2023. március 31. között megvalósuló művészeti-kulturális vagy helytörténeti értékkel rendelkező közösségi eseményeket várnak, amelyek friss megközelítéssel reagálnak valós, helyi igényekre a színház, zene, képzőművészet, iparművészet, mozgásművészet, tánc, építészet, kultúrtörténet, helytörténet, népművészet, tájkultúra, ökológia (táj és ember együttélése) területén belül. 
A támogatási forma újdonságai, hogy minden nyertes projekt 350 ezer forint támogatást kap, nincs szükség előzetes költségtervre, csak az ötletet díjazza a zsűri. 
A jelentkezőknek egyszerűsített űrlapot kell kitöltenie, a pályázatot online lehet benyújtani. Szintén újdonság, hogy a beérkezett pályázatokról közösségi zsűrik döntenek: a 12 fős helyi döntéshozó testületekbe bárki jelentkezhet, akinek az EKF-régióban van az állandó lakcíme. A kiírásra Veszprém és az EKF-együttműködési megállapodással rendelkező 116 település formális közösségei, kultúráért tevékenykedő civil szervezetei pályázhatnak. 
A pályázatok sikeres elkészítését konzultációkon segíti a VEB2023 EKF csapata. A közeljövőben négy helyszínen adnak tanácsokat: szeptember 20-án, kedden 16 órától a balatonfűzfői Fűzfőfürdői közösségi térben, 22-én, csütörtökön 16.30-tól a balatonfenyvesi községházában, 27-én, kedden 16 órától a vonyarcvashegyi művelődési házban, míg szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától a szentantalfai faluházban várják a pályázati kiírás iránt érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában