Világnap

2022.10.17. 11:00

Idősek napja Úrkúton: híd a generációk között

Harmincegy esztendeje minden év október 1-jén ünneplik az idősek világnapját hazánkban is. Így történt ez idén Úrkúton is, ahol a hatvanöt év felettieket ünnepi műsorral köszöntötték.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Csodafa óvodások előadása Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fülöp Zoltánné polgármester beszédében az idősek iránti szeretetről, elfogadásukról és megbecsülésükről beszélt. Úgy fogalmazott, hogy a szépkorú embereket tisztelnünk, szeretnünk és becsülnünk kell, és ez a tisztelet magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak érzését, hogy értékeljük őket. Köszöntője végén megemlékezett azokról az idősekről is, akik már nem lehettek közöttük. A polgármester elmondta, hogy azok a szépkorúak sem maradnak ajándék nélkül, akik nem tudtak részt venni az ünnepségen, nekik  az otthonukba juttatták el a falu jelképes ajándékát.
Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője választókerülete egyik legcsodálatosabb településének nevezte a falut. Méltatta az időseket és munkásságukat, hiszen főként ennek a nemzedéknek köszönhető, hogy Úrkúton ilyen összetartás van az idősek és a fiatalok között. Úrkút egy olyan sváb település, ahol mindig megmutatkozik: a generációk között igenis létezik a szeretet hídja. 
Az ünnepséget a Csodafa Óvoda, az Úrkúti Nemzetiségi Tánccsoport, a Hauser Lajos Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 5. osztályos tanulói és az Úrkúti Nemzetiségi Asszonykórus produkciója tette teljessé. A zenés-táncos mulatsághoz elengedhetetlen finom sváb vacsorát Bujtor Józsefné készítette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában