Hahó Önkéntesek

2023.01.12. 12:00

Egy doboz boldogság a veszprémi ukrán közösségben

A Hahó Önkéntesek nevű csoport több magyarországi város mellett Veszprémben is megajándékozta a megyeszékhelyen élő, letelepült ukrán menekült családokat, gyerekeket Szent Miklós napja alkalmából. Mint a legtöbb magyar városban, itt is ajándékcsomagokat, benne játékokat osztottak szét.

Jákói Bernadett

Egy Doboz Boldogság országos akció keretében a veszprémi menekült ukrán gyerekek is ajándékcsomagokban részesültek

A veszprémi Dnipro Országos Ukrán Kulturális  Egyesület koordinálásával a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán a vasárnapi görögkatolikus liturgia után összegyűlt családoknak, gyermekeknek adtak  át ajándékokat az Egy doboz boldogság országos akció jóvoltából. 

-Advent utolsó vasárnapján Szent Miklós napjára meghívtuk Mihály atyát, akit a helyi ukránok nagy tiszteletben tartanak. Telt házas misére és az ajándékozásra rengeteg család, gyermek érkezett. Korosztályonként elosztott és gondosan kiválasztott ajándékokat Ljubov Brych helyi önkéntes válogatta, rendszerezte gondosan, névre szólóan. A gyermekek hálájuk jeléül verseket mondtak, közös ukrán dalt adtak elő. A nagyobb fiúk pedig az ukrán himnuszt énekelték el - tájékoztatott Zakar Irina, aki férjével, Csabával a helyi közösség fő összetartó ereje, rengeteget foglalkoznak a környéken élő menekült gyermekekkel, családokkal.  A Dnipro egyesület és a  Hahó önkéntesei Elődi Marci vezetésével már nem először vesznek részt  a közös munkában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában