Micsoda hétvége lesz

2023.01.27. 09:00

Finomságok napja a Balatonnál

Udvari disznótoros, avagy a kemencében sült finomságok napját szervezi meg Balatonudvari önkormányzata a helybeli Őszirózsa Nyugdíjasklub közreműködésével a volt halkeltető, illetve rendezvényhelyszín udvarán február 18-án, közölték a szervezők.

Kovács Erika

Itt a disznóvágás ideje

Forrás: archív

A már hagyományos rendezvényen, amit minden esztendőben megszerveznek a balatoni településen, többféle disznótoros ételt készítenek a résztvevők. Így egyebek mellett változatos fűszerezésű, összetételű kolbászokat töltenek, és a kemencékben – melyek kitűnő ízt adnak az ételeknek – elsősorban húsokat sütnek meg. A szervezők úgy érveltek, hogy az önkormányzat már több mint egy évtizede arról döntött, hogy a téli napokban is jókedvet kell teremteni a településen, visszaidézve a régi, nagy disznóvágások hangulatát. Meggyőződésük szerint Balatonudvariba nemcsak a csend és nyugalom kell, hanem vidámság, közös programok is, ahol találkozhatnak, beszélgethetnek egymással az emberek. Ezért szervezik meg rendszeresen az Őszirózsa Nyugdíjasklub közreműködésével a jó hangulatú gasztronómiai rendezvényt. 

A sütés-főzés mellett különféle édességeket, így házi, elsősorban farsangi süteményeket, valamint forralt bort, a gyerekeknek pedig teát kínálnak. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában