Újabb lépés a fenntarthatóság felé

2023.01.10. 08:00

Hat gyűjtőkonténernél is leadható a használt sütőolaj Veszprémben

Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz–KDNP) kiemelte, az önkormányzat a döntéseivel arra törekszik, hogy minél környezetbarátabbá váljon a város, a fenntarthatóság szempontjaira a fejlesztések és a szolgáltatások terén is odafigyelnek.

Marton Attila

Kovács Áron és Hegedűs Barbara beszélt a kezdeményezésről az Egyetem utcai gyűjtőpontnál

Fotó: Penovác Károly/Napló

Hozzátette, a közelmúltban városszerte hat forgalmas helyszínen helyeztek ki a használt sütőolaj és zsiradék gyűjtésére szolgáló edényzetet egy vállalkozással együttműködésben. Az alpolgármester reményét fejezte ki, hogy beválik a kezdeményezés. Amennyiben így lesz, akkor a néhány hónapos próbaidőszak után hat további helyszínen helyeznek ki gyűjtőedényt. 

Kovács Áron önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP), a kezdeményezés ötletgazdája kiemelte, a rendszer közelebb viszi és elérhetőbbé teszi a lakosok számára a használt olaj leadását, amelyből a cég bioüzemanyagot állít elő. A gyűjthető anyagok közé a vaj, a zsír, a margarin, a romlott és lejárt étolaj, a használt sütőolaj és sütőzsír tartozik, valamint pácolásból visszamaradt olajok is leadhatók, minden más anyag leadása azonban tilos. A lakosoktól azt kérik, a zsiradékot mindig csavarzáras, lezárt PET-palackban adják le. 

A konténereket karácsony előtt helyezték ki, főként szelektív gyűjtőszigetek közelében. A hat gyűjtőpont: Egyetem utca 16., Muskátli utca 4., Sorompó utca 2., Március 15. utca 1., Cholnoky utca 11. és Jutasi út 59. (az idősotthon előtt). Elhangzott, a gyűjtőpontokat a H-Bio Kft.-vel kötött megállapodás alapján helyezték ki, az önkormányzat számára nem jár kiadással ez a program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában