Olvasónk írja

2023.01.18. 07:00

Iskolába készülnek a tüskevári ovisok

A Tüskevári Általános Iskolában a napokban tartották a III. Ovisulit, mely a Téli varázs címet kapta. A meghirdetett foglalkozás nagy érdeklődést keltett az óvodások és szüleik körében.

Forrás: olvasó

Két, jelenleg első osztályban tanító pedagógus fogadta a kis vendégeket és szüleiket. A program az iskola körbejárásával kezdődött, melynek keretében megismerkedhettek az épülettel és az intézmény által nyújtott lehetőségekkel: a díszes és jól felszerelt tantermekkel, a dekorációkkal teli, barátságos folyosókkal. Ezt követően az épület legnagyobb helyiségébe, a könyvtárba invitálták a résztvevőket, amelynek egy részében akadálypálya várta a kíváncsiskodókat, hiszen a terem a testnevelés órák egyik színtere is. A színes kellékek, labdák látványa nagy izgalmat váltott ki a kicsikből. A mozgásos feladatok során a „befagyott tavon” kellett átjutni, ezt követően mozgáskordinációt fejlesztő feladatok következtek. A kijelölt pálya sikeres teljesítését jutalmazták, minden gyermek pöttyös labdát vehetett a kezébe, melyekkel örömteli pattogtatásba és játékba kezdtek.

Az első osztályosok tantermében további foglalkozás várta a gyerekeket. Elsőként a Négyet ugrik a cica… mondókát tanulhatták meg utánzó mozgásokkal egybekötve. Majd rögtönzött kis zenekar alakult, hiszen előkerültek a ritmushangszerek, mely által még inkább jó hangulatban csendült fel az Esik a hó, térdig ér már… című dal közös előadásban. A foglalkozás további részében előkerültek a tolltartók, a színes ceruzák és az érdekes feladatlapok. Hópihék segítségével gyakorolták a vonalvezetést, melyben minden kisgyerek nagyon ügyesen teljesített. Ezután környezetismereti feladatok következtek. A foglalkozást interaktív panelen bemutatott téli párosító játékkal zárták, melynek használata új volt a kicsiknek. A 2023-as év első ovisuli programja kézműveskedéssel zárult, melynek során egy hűtőmágnest, egy új évi szerencsemalacot készítettek a gyerekek a szülők bevonásával. A munkáik felkerültek a táblára. A színes program, a sok-sok feladat után keksszel, almával és gyümölcslével kínálták a kis vendégeket, mely minden gyermeknek jól esett a kis időre iskolássá válás okozta kellemes fáradtság után. Míg a kicsik falatoztak, a szülőknek lehetőségük nyílt a pedagógusokkal beszélgetni, kérdéseiket feltenni.

A következő ovisulira február 17-én 16 órakor kerül sor a Tüskevári Általános Iskolában. Akkor is egy szórakoztató, élményekkel teli óra keretein belül ismerkedhetnek meg a kicsik a rejtelmes és sokszínű iskolai világgal. 

Szabó Anett és Szaksz Dóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában