Finomságok

2023.02.23. 20:00

Kolbászt töltöttek, süteményeket kínáltak a Balatonnál

Az Őszirózsa Nyugdíjas Klub közreműködésével az Udvari disznótoros és a kemencében sült finomságok napját tartották Balatonudvariban az elmúlt hétvégén, mely iránt nagyon sokan érdeklődtek a volt halkeltetőnél, illetve a mostani közösségi téren.

Kovács Erika

Vidám hangulat, hagyományőrzés az Őszirózsa Nyugdíjas Klub közreműködésével Fotó: Pesthy Márton

Sötét György polgármester lapunknak egyebek mellett elmondta, évtizedes hagyománya van már annak, hogy az önkormányzat a helyi lakosok, a nyaralótulajdonos és a betérő vendégek számára disznótort rendez februárban, hogy a téli napokban is vidámságot és jókedvet teremtsen a településen, visszaidézve a falusi disznóvágások hangulatát. 

Fotós: Pesthy Márton

A vidám udvari program már délelőtt elkezdődött, így a vendégek betekintést nyerhettek a kemencében sült finomságok előkészítésébe, a kolbásztöltésbe, a kemencéket ugyanis már hajnalban felfűtötték. Az asszonyok a fiatalok bevonásával sütötték meg a kolbászt, párolt káposztaágyon sült húst is kínáltak, az ételeknek nagy sikere volt a vendégek körében. 

Fotós: Pesthy Márton

A jó hangulathoz a felajánlásokból származó forralt bort kínáltak a szervezők, a gyerekeknek pedig finom meleg tea főtt, valamint sok-sok házi sütemény, pogácsa is került az asztalokra.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában