Vészfékezett a sofőr

2023.02.23. 15:49

Megsérült egy csecsemő a veszprémi helyi járaton?

Megsérült egy húsz hónapos csecsemő édesanyja állítása szerint, amikor csütörtökön reggel vészfékezett az egyik helyi járatú busz.

Napló

Az édesanya azt írta a közösségi médiában, hogy egy gyalogos figyelmetlenül lelépett a zebrára, és emiatt a busznak, amelyen utaztak, hirtelen fékeznie kellett. A fékezéskor az anyuka húsz hónapos gyermeke a kapaszkodó korlátba ütötte a fejét, vérzett a szája és feldagadt a homloka, valamint a bejegyzés szerint egy diák el is esett a buszon. Az utas szerint a sofőr nem kérdezte meg a buszon lévőket, hogy jól vannak-e. Az esetre a V-Busz Kft. a közösségi médiában reagált kora délután. Közölték, meglepve olvasták az esetről szóló leírást, és azt, hogy megsérült egy gyermek az egyik járatukon, ugyanis a helyszínen erről nem tájékoztatták a sofőrt. Azt írták, csütörtökön reggel a 3-as számú járat a Pápai u. 25. megállóhely után a Tizenháromváros tér felé kanyarodott, ahol a gyalogátkelőhelyen egy gyalogos a lassan, lépésben haladó busz holtteréből lépett le az úttestre, emiatt a járművezetőnek fékeznie kellett.

A társaság közölte, a jármű belső kamerafelvételei azt mutatták, hogy autóbusz-vezetőjük az eset után megállt és többször megkérdezte az utasokat, hogy elesett-e valaki. A cég szerint nem felel meg a valóságnak az az állítás, hogy nem vett tudomást az esetről, és nem tette meg az ilyenkor szükséges és elvárható lépéseket az esetleges sérülések felmérésére. Hozzátették, a kamerafelvételeken nem látszik, hogy egy másik utas elesett volna. Közölték azt is, a megsérült gyermek édesanyja valamivel később – már egyedül – ugyanezzel a busszal folytatta útját, azonban ekkor sem jelezte a sofőrnek a balesetet. Később e-mailben tett bejelentést a V-Busz ügyfélszolgálatán az esettel kapcsolatban. 

A cég sajnálja a történteket, és bíznak benne, hogy a gyermek sérülései mielőbb meggyógyulnak. A hasonló esetek elkerülése érdekében arra kérik utasaikat, hogy a vészfékezésre – amely a forgalmi helyzetekből adódóan bármikor bekövetkezhet – felkészülve utazzanak. Kérjük utasainkat, amennyiben sérülés történik, haladéktalanul jelezzék a járművezetőnek, akár szóban, akár a vészjelző megnyomásával – zárul a V-Busz Kft. tájékoztatása.

Az ügyben megkeressük a rendőrséget és az édesanyát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában