Jelentős fejlesztés a falu életében

2023.03.28. 19:18

Falubusszal bővült a település járműparkja Dobán

Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője a falubusz átadóünnepségén elmondta, hogy a Magyar falu program egyik slágerpályázata a falubuszigénylés volt, melyet a belterületek kezelését célzó eszközök és a kommunális eszközök követtek.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Kovács Zoltán és Horváth Zoltán a hivatalos átadó alkalmával

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Az országgyűlési képviselő hozzátette, hogy a választókerületben a programnak köszönhetően több milliárd forinttal tudta támogatni Magyarország kormánya a kistelepülésen élőket. Kiemelte, hogy a falubusz jelentősége igen nagy egy kistelepülés életében, hiszen ez egy olyan helyi szolgáltatás, amelyet főként az idősek igényelnek, nagy segítséget nyújt a kistelepülésen élők számára.

Horváth Zoltán polgármester  kiemelte a magyar kormány támogatásának fontosságát, a Magyar falu program szerepét, amely lehetővé tette több település, köztük Doba számára is, hogy falugondnoki busszal gyarapodhasson a falvak járműparkja. Elmondta, hogy a busz használatba vétele még tavaly decemberben megtörtént, könnyebbé téve ezzel a falu lakóinak mindennapjait. 

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a nyolcszemélyes, modern jármű elődjét, a régi falugondnoki buszt a pályázatnak való megfelelés miatt erdélyi testvértelepülésük, Doba (így nevezik az erdélyi települést is) részére még decemberben át is adták. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában