Happy end

2023.04.28. 16:00

Gazdára találtak a horrorkaravánt húzó kutyák

Gazdára találtak, ráadásul együtt maradhatnak az állatkínzótól elkobzott, a 8-as főúton horrorkaravánt húzó „kamionos lánykutyák”, közölte Minárcsik Sándor a Meggyeserdei Menedék Alapítvány közösségi oldalán.

Kovács Erika

Egy labrador mellé kerültek a boldog kutyák, akik ráadásul együtt is maradhattak új gazdájuknál, aki Ausztriában él

Forrás: Facebook/Meggyeserdei Menedék Alapítvány

Az állatmenhely alapítója örömmel számolt be arról, hogy Grazban élő keresőkutyások fogadták be a gyönyörű kutyákat, saját labradorjuk mellé. – Az örökbeadás régi álom volt, ami mára valóság lett, fogalmazott Minárcsik Sándor. 

Az előzményekről Sándor beszámolója alapján Állatkínzás: 140 kilót húzatott kiszáradt kutyáival című írásunkban egyebek mellett megírtuk, két szerencsétlen kutya húzott a 8-as számú főúton Tüskevár után egy rokkantkocsit és egy kétkerekű kézikocsit, két bódult emberrel és rengeteg lommal. A tüskevári emelkedőn az állatok nem bírták tovább, ekkor látta meg őket Sándor, aki azonnal megállította a horrorkaravánt, és segítséget kért a rendőrségtől. A férfi köszönettel beszélt a Devecseri Rendőrőrs gyors és szakszerű segítségéről. Kiemelte, az ügyben feljelentést tett a rendőrségen. Szerinte, ami történt, állatkínzás, mert az állatokat erejüket meghaladó teljesítményre kényszerítették. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában