Bekapcsolódnak a versengésbe

2023.05.17. 12:00

Antal-hegyi mandula lett az év fája Szigligeten

A fák kulturális és természeti örökségében betöltött szerepére, valamint az emberhez való kapcsolódására hívja fel a figyelmet az Európai év fája verseny, amely lassan másfél évtizedes múltra tekint vissza.

Szijártó János

A szigligeti Szalay Zsóka szavalt az Antal-hegyi mandulafánál a szombati rendezvényen

Forrás: Vértesi Eszter

Idén Szigliget is bekapcsolódna a versengésbe, melynek apropóján megválasztották az Év szigligeti fáját. 

A hétvégén a település egy szép mandulafájára esett a választás, ahol a felhívásra összegyűlt érdeklődőket Balassa Dániel polgármester köszöntötte. Mint elmondta, több szép, szimbolikus fája is van Szigligetnek, s ezek közül a jellegzetes Antal-hegyi mandulafát nevezik be a versenybe, ami egyúttal az év fája címet is birtokolhatja a településen. 

A polgármester külön kiemelte a két ötletgazda, Vértesi Eszter és Szabó Tibor András tevékenységét, hiszen nekik köszönhetően indult el ez a kezdeményezés Szigligeten. 

A mandulafákról általánosságban, majd külön az Antal-hegyi fáról Szabó Tibor András tájékoztatta az érdeklődőket, majd a program kötetlen beszélgetéssel és piknikkel zárult.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában