Erasmus+

2023.05.09. 12:00

Helytálltak Bécsben a diákok

A Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium 12 diákja vendégeskedett három héten át Bécsben, ahol a szakma és a nyelv gyakorlása mellett a kulturális nevezetességekkel való ismerkedésre is jutott idő.

Tóth B. Zsuzsa

A tapolcai Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium 12 diákja vendégeskedett, dolgozott három héten át Bécsben

Forrás: iskola

A nyolc vendéglátós és négy informatikus diák három héten keresztül Bécs különböző munkahelyein dolgozott, tevékenykedett, hogy megismerjék a munkakultúrát és nyelvet gyakoroljanak – tudtuk meg Sipos Tamástól. A vendéglátós diákok osztályfőnöke elmondta, hogy az Erasmus+ program keretén belül megvalósult projekt során németül és angolul beszéltek a tanulók, így számukra valóságos kapunyitás volt Európára ez a három hét. 

– Nagy dolog, hogy miközben gyakorolhatták a szakmát, amit még csak most tanulnak, már a nyelvi tudásukat is próbára tehették. Megtanultak önállóan közlekedni egy nagyvárosban, és heti öt munkanapot dolgoztak. A vendéglátósok a legjobb szállodákban kaptak munkát, főként a reggeliztetés volt a feladatuk, a munkáltatók nagyon elégedettek voltak a munkájukkal, amelyet magyar vendéglátókhoz méltón mosolyogva és fáradhatatlanul teljesítettek. Az informatikusok egy kisebb magáncégnél weboldalt fejlesztettek és egy informatikai szervzben tevékenykedtek, mindkét feladat előnyükre vált – mondta Sipos Tamás. Szólt továbbá arról, hogy a kísérő pedagógusok ezúttal nem csak 45 perces tanórán voltak együtt a diákokkal, hanem teljes napot kellett eltölteniük három héten át. Hétvégenként kulturális programokra vitték a gyerekeket, így nagyon komplex volt az eltöltött idő. 

– De jó csapat volt, nem esett nehezünkre végigélni ezt a három hetet. Az iskola már a jövő évi pályázatot is beadta, az eredményre vonatkozó döntést várjuk. A műszaki képzésben is helyet kap majd a pályázat, az azon a vonalon érintett tanulók Bécsbe, a vendéglátósok pedig Milánóba mennek gyakorlatra – mondta az osztályfőnök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában