Fitten Várpalotáért

2023.05.08. 19:00

Közösségi túra Bátorkő várához

Több mint százan vettek részt a Fitten Várpalotáért Szabadidő- és Sportegyesület által szervezett közösségi túrán, amelynek keretében Bátorkő várához sétálhattak el a vállalkozó kedvű résztvevők.

Szabó Péter Dániel

A festői szépségű Várvölgyben túráztak a résztvevők

Fotó: Szabó Péter Dániel

Az egyesület felhívására sokan jelentkeztek. A szép időben akadtak, akik a 11,5 kilométeres távot futva tették meg, de többségben voltak a túrázók.   

Jó hangulatban telt a közösségi rendezvény, ahol a legfiatalabb résztvevő 10 hónapos volt, a legidősebbek pedig közel a hetvenhez. A túravezetők a korosztályi különbségeket figyelembe véve diktálták a tempót, így három óra alatt teljesíthető volt a táv, amely a Thury-vár udvarából indulva a Bátorkő várát célozta meg, majd a Várvölgyön keresztül tértek vissza a résztvevők Várpalota szívébe. A várudvarban aztán a szervezők zsíros kenyérrel, meleg teával és vízzel várták a túrát teljesítőket. 

Természetesen a Fitten Várpalotáért Szabadidő- és Sportegyesülettől megszokott módon ezúttal is éremmel jutalmazták azokat, akik vállalkoztak arra, hogy a szabadidejüket hasznosan, sporttal töltsék el. A szervezőktől megtudtuk, a pozitív visszajelzések alapján biztos, hogy nem ez volt az utolsó általuk szervezett közösségi túra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában