Kézhigiénés világnap

2023.05.09. 15:00

Milyen a szabályos kézmosás?

A kézmosás jelentőségére és a hatékony kézfertőtlenítés technikájának elsajátítására hívták fel a figyelmet a Csolnoky Ferenc Kórházban a napokban.

Napló
Virágos Erika, Tóth Laura és Fodor Ági, a kézhigiénés csoport tagjai
Fotó: Nagy Lajos/Napló

A kézhigiénés világnap alkalmából tartott programban a kórház munkatársai egy mozgó, „kézhigiénés tudásgyakorló standot” működtettek, így az egészségügyi dolgozóknak, a betegeknek és a látogatóknak is lehetőségük volt arra, hogy megismerjék a kézhigiénés szabályokat. 

A kórház a programmal az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kampányához csatlakozott. A Csolnoky Ferenc Kórházban az elmúlt években a kézhigiénia területén számos fejlesztés történt: több száz falikaros és állványos-szenzoros kézfertőtlenítő adagoló érkezett pályázatok útján az intézménybe. Kézfertőtlenítő szerből az elmúlt évben több mint 7000 litert használtak fel, közölte az intézmény.

Megjegyezték, a rendszeres és megfelelő kézmosás 23–40 százalékkal csökkenti a hasmenéses megbetegedések számát, 16–21 százalékkal mérsékli a légúti betegségek, például a megfázás előfordulását, és 29–57 százalékkal csökkenti az emésztőszervrendszeri fertőzések miatti hiányzást az iskolából. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában