Elismerés

2023.05.25. 07:00

Váradi Beáta és Cselik Zsolt érdemelte ki a Csolnoky-emlékérmet

Immár 32 esztendeje hagyomány, hogy emléküléssel tisztelegnek a kórház dolgozói az intézmény első vezetője, Csolnoky Ferenc munkássága előtt. Nem volt ez másként szerdán sem, amikor is ezen alkalomból a szokásoknak megfelelően átadták a Csolnoky-emlékérmet és díszoklevelet.

Juhász-Léhi István

A díjazottak Csolnoky Ferenc szellemében kiemelkedő és eredményes munkát végeztek Fotó: Benkő Péter

Idén ezt az elismerést a kórház két dolgozója érdemelte ki. A bensőséges hangulatú pillanatok előtt a Veszprém vármegyei kórház főigazgatója, Töreki-Vörös Ibolya köszöntötte a meghívottakat az egészségügyi intézmény Csillag-termében. Megtudtuk, a Csolnoky-emlékérmet azok az orvosok, gyógyszerészek, szakdolgozók, gazdasági-műszaki munkatársak kaphatják meg, akik a Veszprém vármegyei kórház szakmai színvonaláért, illetve Veszprém város lakossága egészségügyi ellátása érdekében, Csolnoky Ferenc szellemében kiemelkedő és eredményes munkát végeztek. Az elismerést Fulcz Ágnes, az emlékbizottság elnöke és Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója nyújtotta át.

Csolnoky-emlékérmet kapott Váradi Beáta. A laudációból kiderült, 1983 augusztusa óta dolgozik a Csolnoky Ferenc Kórházban. Általános ápoló és asszisztensi szakképesítésével a Veszprém Megyei Kórház-Rendelőintézet kórbonctani és kórszövettani osztályán, Tímár Károly főorvos mellett, gyakorló laborasszisztensként kezdett, majd 1984-től tanfolyamos laborasszisztensként, 1985-től végzett laborasszisztensként dolgozott. 1992-ben szövettani laborasszisztensi végzettséget, 2006-ban pedig citológiai asszisztensi végzettséget szerzett. 2007 júliusától vezető asszisztens a patológiai osztályon. Elhangzott, szakmai munkáját az igyekezet, az előrevivő folyamatok jellemzik. Problémamegoldó képessége magas szintű, azon tevékenykedik, hogy e diagnosztikai hiányszakmában szerzett jártasságát és több évtizedes tudását átadja munkatársainak. Szerepet vállal a citológiai asszisztensi szakma megismertetésében a fiatalok körében. 

Ugyancsak Csolnoky-emlékérmet kapott Cselik Zsolt, aki 2015 óta a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház sugárterápia és klinikai onkológia szakvizsgával, valamint egészségügyi menedzser specialista oklevéllel rendelkező munkatársa. A Közép-dunántúli Regionális Onkológiai Centrum megvalósításában szakmai tanácsadóként működött közre. A projekt eredményeként európai szintű regionális onkológiai centrum jött létre, mely a térség minden betege számára rendelkezésre áll. A centrum szorosan kapcsolódik az egészségpolitika és az onkológiai szakma által célként kitűzött országos – európai szinten definiált – daganatos betegellátási hálózathoz és követelményszinthez. A komplex ellátóhely indulása óta a sugárterápiás osztály vezető főorvosaként magas szakmai színvonalon, a társszakmákkal szorosan együttműködve látja el a betegeket. Széles körű tudományos ismerettel rendelkezik, ezt is bizonyítja, hogy 2023 márciusában a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Doktori Iskola eljárásán belül habilitált doktori tudományos fokozatot szerzett. Az egészségtudományok területén publikációs, oktatói és oktatásszervezői tevékenysége maradandó értéket, hivatástudata szakmai és emberi példát jelent.

 

A díjátadó után tudományos előadásokat tartottak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában