Haszkovó50

2023.06.26. 14:00

Együtt sütiztek a lakók a Haszkovó lakótelep születésnapján

Az ötvenéves Haszkovó lakótelepet ünnepelték vasárnap a Kálvin János parkban.

Marton Attila

Fotó: Benkő Péter

A rendezvény programjainak egy része az Agóra Veszprém családi napját alkották – többek között koncertekkel, gyermekprogramokkal–, míg számos esemény – például arcfestés, lufibohóc, gyöngyfűzés és légvár, trambulinos bemutató, Hatás Andrea és növendékeinek műsora – a Virágzó Veszprém Egyesület szervezésében valósult meg, a lakótelep évfordulójához kapcsolódva. Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) köszöntőjében arról beszélt, a lakótelep város a városban, az évfordulós rendezvény pedig ünnep az ünnepben, hiszen a születésnapot épp az Európa Kulturális Fővárosa évben ünneplik. A polgármester – aki mintegy 15 éven át lakott a lakótelepen – arról beszélt, fontosnak tartják, hogy minden városrésznek legyen meg az identitása, ami az embereket összekapcsolja lakókörnyezetükkel. Hozzátette, azon dolgoznak, hogy még komfortosabbá tegyék a lakótelepet, az EKF-évad alkalmából több beruházás is készült a városrészben, a programok pedig tovább erősítik a helyi közösséget. 

Fotó: Benkő Péter

Jung Edina, a Virágzó Veszprém Egyesület elnöke elmondta, a lakótelepen mintegy ötven éve készültek el az első épületek, erre emlékezve ünneplik idén a Haszkovó ötvenedik születésnapját. A kezdeményezés részeként indították el tavaly a Haszkovó Hírmondót, és készült el a Kokó Cukrászdával együttműködésben a meggyes-csokoládés ízvilágú Haszkovó torta, amelyből az egyesület jóvoltából több mint 500 szeletet osztottak ki a rendezvény résztvevőinek. A Jutasi Köztérben az elmúlt hónapokban a lakótelep múltjának egy-egy részletét ismerhették meg az érdeklődők előadásokon, szeptembertől pedig beszélgetésekre várják a városrész korábbi és jelenlegi lakóit, ahol a résztvevők megoszthatják emlékeiket. Az évfordulós eseménysorozatot decemberben egy karácsonyi ünnepséggel zárják le, jegyezte meg Jung Edina. Az Animal Cannibals és a Haszkovóhoz szorosan kötődő FunThomas Band – a zenekar tagjai közül négyen is a lakótelepen laknak – adott koncertet, majd sötétedés után a Fény az éjszakába! elnevezésű programon több mint kétszáz világító lufit osztottak ki, majd egyszerre engedték fel őket a parkban, miközben a résztvevők a Boldog születésnapot című dalt énekelték. A születésnapi programot és az évfordulós rendezvénysorozatot az önkormányzat és Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) támogatta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában