Évfordulót ünnepelnek az önkéntesek

2023.06.11. 11:00

Tűzoltóversenyt rendeztek Devecserben

Devecser önkéntes tűzoltó-egyesülete idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ez alkalomból a városban rendezte meg a Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség a tűzoltóversenyt a Várkertben.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: önkormányzat

A részt vevő 18 csapat csapatok stafétában, osztott sugárszerelésben és kismotorfecskendő-szerelésben mérték össze tudásukat. Az esemény házigazdája és főszervezője a Devecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület volt, a verseny fő támogatója a Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség és Devecser Város Önkormányzata, de a lebonyolítást segítette a Devecseri Városüzemeltetési Kft., a Pápai Tankerületi Központ és a Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI. 

Osztottsugár-szerelésből a gyermek lány és gyermek fiú kategóriában egyaránt első helyezett lett Tótvázsony csapata, második Bakonyoszlop csapata, a fiúknál a zalahalápi csoport a harmadik helyet érte el.  

Ifjúsági lány kategóriában Sümeg városának csapata lett az első, a fiúknál pedig Zalahaláp csapata. Ott Monostorapáti került a második helyre a sümegiek előtt. A felnőtt női kategóriát Bakonyoszlop nyerte, Zalahaláp második lett. A felnőtt férfiak között Tótvázsony volt a legügyesebb, megelőzte Bakonyoszlop és a harmadik helyezett Devecser csapatát. 400 l/p-es kismotorszerelésből Monostorapáti tűzoltói bizonyultak a legjobbaknak, 800 l/p-es kismotorszerelésből az ifjúsági lány kategória győztese Sümeg csapata lett. Az ifjúsági fiú kategóriában Zalahaláp remekelt, megelőzve Monostorpáti és a harmadik helyezett Sümeg csoportját. 

Forrás: önkormányzat

A felnőtt női indulók legjobbja Zalahaláp csapata volt, a férfiaké Tótvázsony csapata, mögötte Csabrendek és Sümeg lett dobogós. 

Az 1000-1300 l/p-es kismotorszerelésben a felnőtt férfi kategóriát Csabrendek nyerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában