Veol podcast

2023.07.13. 20:00

A mindennapok része a zene Veszprémben

2019 óta hivatalosan is A zene városa Veszprém, az UNESCO kitüntető címével a kulturális-zenei hagyományok mellett azt ismerték el, hogy itt a muzsika a mindennapok része; ez pedig különösen igaz az EKF évében, hiszen lehetetlen felsorolni a zenei rendezvényeket, akármelyik műfajt nézzük - a műsor vendége Vikman Pál, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program komolyzenei programmenedzsere, a veszprémi Orlando Énekegyüttes vezetője, és Mészáros Zoltán, a VEB2023 EKF főtanácsadója. a Veszprémfest és a Rozé Rizling, Jazz Napok alapítója, ötletgazdája és ügyvezetője.

Veol.hu

A beszélgetés során Vikman Pál fontosnak tartotta Veszprém nagy értékének, a nagy múltú komolyzenei értékeknek a bemutatását Európa számára, de ugyanígy az európai zene demonstrálását az EKF programjai között. Mészáros Zoltán ismertette, a két nagyrendezvény, a Veszprémfest és a Rozé Rizling, Jazz Napok filozófiája változatlan maradt; előbbi világsztárokat hoz a vármegyeszékhelyre, míg utóbbi jól kiegészíti a prémiumfesztivál kínálatát. Mészáros Zoltán szerint ugyanilyen jelentősek a gasztronómiai projektek az Óváros piactól a Balaton Wine & Gourmet-ig,  amely az EKF rendezvénysorozat legnagyobb szabású gasztronómiai vállalása. Az interjúban felidézték az EKF zenei koncepciójának törekvéseit: olyan projekteket valósítanak meg, illetve ösztönzik és akár támogatnak, amelyek a régió zenei rendezvénypalettáját színesítik innovatív ötleteikkel vagy műfaji különbözőségeikkel. Kiemelten fontos a számukra, hogy olyan projekteket indítsanak útjukra, amelyek 2023-on túl is rendelkeznek perspektívával. 

Ez itt a VEOL Podcast Pódium 42. adása. A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában