Gyászoló férfi keres otthont magának

2023.07.10. 07:00

A vihar rongálta meg az öreg gici ház tetejét, veszélyessé vált

Mintha nem lett volna önmagában elég, hogy betegség vette el tőle nemrégiben élettársát, a gyászoló gici férfinek a lakhatása ugyancsak kétségessé vált. Vihar rongálta meg az öreg ház tetejét, ezért most másik otthont keres, bármilyen megoldás érdekli.

Rimányi Zita
Gyarmati János Gicen a megrongálódott tetejű háznál
Forrás: családi

Gyarmati János jelenleg csak alkalmi munkákból tud bevételt szerezni magának. Az egyedül maradt férfit sorban érik mostanában a csapások, ezért kereste meg szerkesztőségünket, kérte, írjunk helyzetéről, hátha így akad, aki tud segíteni neki, megoldást tud felajánlani. 

Az egészségi állapota a lelki terhek miatt romlott meg az utóbbi időben, de mozgásszervi gondokkal régóta küzd. Ennek ellenére igyekszik dolgozni, munkalehetőségeket keres. Annyi bevétele viszont nincs, hogy hirtelen le tudja tenni előre egy albérlet több hónapos részletét a kiadónak. Ezért anyagi támogatást elfogad. Azért kell viszonylag gyorsan új otthont keresnie magának, mert nemrégiben egy viharban erősen megrongálódott az élettársával közösen tulajdonolt ház teteje. Az egy házsor része, ami a férfi elmondása szerint még az 1800-as években épült. Az egyik felén már korábban kicserélték a palát cserepekre, ott, ahol ő él jelenleg, az eddigiekben maga pótolgatta a leeső darabokat, hogy ne hulljon be a szobákba az eső. 

Aztán az említett viharos időben annyira megadta magát a tető, hogy ki kellett hívni a katasztrófavédelmet. "Körbenéztek, felmentek a padlásra, úgy tudom, arra jutottak, hogy szakembernek kell megállapítania, lakható-e még a ház vagy lakhatatlanná nyilvánítása vált szükségessé. Nem tudom, ennek a vizsgálatnak van-e már eredménye, de nekem azt javasolták, hogy a veszély, az egyre romló állag miatt jobb, ha legkésőbb a tél beálltáig elköltözök innen. Már akkor alá kellett írnom egy nyilatkozatot, hogy egyelőre a saját felelősségemre maradok. Persze megtettem, a pápai hajléktalanszállóra nem akartam menni" – sorolta János. 

Albérletet keres a környéken, több településen érdeklődött már, akár kiadó lakrész, lakókocsi érdekelné. Ajka környékére azért költözne szívesen, mert arrafelé laknak rokonai és úgy tudja, könnyebben találna állást. Olcsó lehetőséget tud csak megfizetni, várja a támogatásokat felajánlók, a megoldási módokat ajánlók hívásait a 30/556-0733-as telefonszámára vagy üzeneteiket a [email protected] e-mail-címre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában