Helyi közélet

2023.07.14. 19:00

Idén is Balatoni Csillagösvényen

A Kárpát-medence lakóit, a keresztény Európa népeit ma is mindennap megszólítja és találkozóra hívja közös értékeink megvédésére a déli harangszó. Így volt ez Hunyadi János korában, legyen ez így ma is! Figyeljünk oda a déli harangszóra, bizalommal fogjuk meg egymás kezét! Isten kegyelmével meg tudjuk őrizni és gyermekeinknek át tudjuk adni lelki, szellemi, anyagi értékeinket, azokat a kincseinket, amelyekért annak idején őseink együtt mentek csatába Nándorfehárvár alatt – írja Böjte Csaba ferences szerzetes, amikor figyelmünkbe ajánlja az idei, immár tízedik Balatoni Csillagösvényen rendezvénysorozatot.

Őrsi Ágnes

A Balatoni Csillagösvény körúton – amely településenként prédikációt jelent Böjte Csabától – énekkel kísér, majd a szentmise után koncertet is ad a marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar, amely a kecskeméti születésű Nagy Éva Vera iskolanővér és Czakó Gabriella karnagy vezetésével minden településen szép magyar, román, szerb, lengyel és olasz ősi Mária-dalokból álló koncerttel hirdeti: képesek vagyunk összefogni!

A Csillagösvény menetrendje: július 15., szombat Várpalota, szentmise 17 órakor; július 16., vasárnap Balatonfűzfő, szentmise 10.30-kor; július 17., hétfő Zirc, szentmise 18 órakor; július 18., kedd Nagyvázsony, szentmise 18 órakor; július 20., csütörtök Balatonfüred, Koloska-völgy, szentmise 18 órakor; július 21., péntek Balatonalmádi, lelkigyakorlat 10 órakor, Angyalos boldogasszony-kápolna; július 21., péntek Balatonalmádi, szentmise 18 órakor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában