Izgalmas kihívás

2023.07.19. 15:00

Te okosabb vagy, mint egy ötödikes? Az Utcazenén kiderül!

A veszprémi Utcazene alatt, a Man at Work színpad mellett izgalmas kihívásra bukkanhatunk július 21-22-én, pénteken és szombaton.

Horváth Virág

Fotó: Mensa HungarIQa

Léteznek 3 éves csodagyerekek hatalmas IQ-val? Tényleg 200-as az IQ-ja Nicole Kidmannek vagy Lady Gagának? Hihetünk a neten és a magazinokban található IQ-teszteknek?

Lehet, hogy nem is tudtunk róla, hogy magasabb intelligenciával rendelkezünk az átlagnál, de ez magyarázat lenne sok mindenre az életünkben. A magyar IQ-klub, az idén 30 éves Mensa HungarIQa első veszprémi IQ-napján ez kiderülhet. Szombaton délután tesztírással várják az érdeklődőket, ami az egyesülethez csatlakozás feltétele, de arra is jó, hogy egy nemzetközileg elismert és elfogadott IQ tesztet írjon valaki.

A Mensa egy közel 145 ezer tagú nemzetközi egyesület, amelyet 1946-ban alapítottak Angliában azzal a céllal, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket: egyetlen tagsági kritériuma az emberek két százalékára jellemző intelligenciaszint elérése. Magyarországi szervezete az 1993. március 20-án alapított, idén jubiláló Mensa HungarIQa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában