Találkozó és kiállítás Várpalotán

2023.08.27. 13:23

Navracsics Tibor: A kultúra része az értéket teremtő kertművelés is

A kultúra része sok más mellett az értéket teremtő kertművelés is, amely az egyéb értékekkel együtt a térséget Európa élvonalába emeli - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter pénteken Várpalotán, a 4. Nemzetközi Kertbarát és Agrár Találkozó és Kiállítás megnyitóján.

Fotó: Nagy Lajos/Napló-archív

Navracsics Tibor, aki a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program kormánybiztosaként beszélt, hangsúlyozta, hogy a program megvalósítása során a helyi közösségek támogatását tartják szem előtt, ennek érdekében 116 település működik együtt. 

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke arról beszélt, komoly értéket képvisel, ha a kertészek nem elszigetelten, hanem egymással összefogva teszik a dolgukat, és úgy vélte erre jó példa a mostani kiállítás. Hozzátette: ugyancsak érték az Európai Unióban a rövid ellátási lánc, amelynek témája szintén megjelenik a találkozón. 

A vasárnapig tartó 4. Nemzetközi Kertbarát és Agrár Találkozó és Kiállítást az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárkamara (NAK), valamint a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége támogatásával rendezik hazai és határon túli települések részvételével. A résztvevők előadásokat hallhattak többek között a növénytermesztésről, a kertek szerepéről és a biotermesztésről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában