Európai Mobilitási Hét

2023.09.28. 07:00

Ami a városlakók negyedét érdekelte

Devecser önkormányzata első alkalommal kapcsolódott be az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap eseményeibe.

Tóth B. Zsuzsa

Első ízben csatlakozott Devecser az Európai Mobilitási Hét programjaihoz, amelyből két keréken is kivették részüket a legkisebbek is

Forrás: önkormányzat

A kampány célja felhívni a lakosság figyelmét a környezettudatosság, a közlekedésbiztonság, az egészségmegőrzés fontosságára. Az egy hetes programsorozat Ferenczi Gábor polgármester szerint remekül sikerült, a város összes intézménye kivette a részét a programok szervezéséből és lebonyolításából. A legkisebbek korosztálytól a szépkorúakig mindenkit sikerült bevonni a programokba, több, mint 1000 főt, a lakosság közel egynegyedét mozgósították. A polgármester az önkormányzat nevében az Európai Charta aláírásával vállalta, hogy valamennyi elvárásnak eleget tesznek. Szerveztek bringás reggelit és uzsonnát, Közlekedésbiztonsági fórumot tartottak, fejlesztették a kerékpáros útvonalhálózatot, új szakaszokat jelöltek ki, amelyekre útburkolati jeleket festettek fel, közlekedési táblákat helyeztünk ki. Új járdaszakaszokat építettek a biztonságosabb gyalogos közlekedés érdekében a Park utca, Dózsa György utca, Somogyi Béla utca területé. Az utakon útszélesítés készült több helyszínen, új közlekedési táblákat helyeztek ki, forgalmi rendet változtattak a biztonságosabb közlekedés érdekében. Parkolókat alakítottak ki az Árpád utca, Várkert utca területén, mozgáskorlátozott parkolóhelyet jelöltek ki a Deák téren. A kampányhoz új helyszíneket alakítottak ki, a Berta parkban Baby Grand Prix pálya készült. A meglévő szabadidős helyszíneket fejlesztették. A rajzverseny mottójaként az energiatudatosságot jelölték meg, erre 137 gyermektől 105 pályamunka érkezett. A vállalásnak megfelelően útlezárást hajtottak végre a Várkert utcában. Az egyhetes kampány költségei támogatására benyújtott pályázat a  lakosságszám alapján legfeljebb 750 ezer forint támogatásra jogosítja fel az önkormányzatot. A polgármester hálás mindenkinek, aki csatlakozott a kampányhoz, részt vett a programokon, támogatta a városban újszerű kezdeményezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában