Sajtótájékoztató

2023.09.28. 19:00

Az MSZP szerint ki lehet lábalni a válságból

A Jóléti Magyarország országjáró kampány veszprémi állomásán tartott sajtótájékoztatót Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője és Hartmann Ferenc, az MSZP veszprémi elnöke. Az eseményen jelen volt Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese és Harangozó Gábor alelnök is.

Veol.hu

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Tóth Bertalan elmondta, nyár óta romlott a helyzet, megélhetési válság van, az MSZP szerint viszont ki lehetne ebből a válságból lábalni. Rámutatott, az infláció rekordmértékű, a bérek és a nyugdíjak elinflálódtak, reálbércsökkenés következett be, ám az ország gazdasági vezetői egymásra mutogatnak. Felhívta a figyelmet arra, hogy fontos lenne, hogy jöjjenek az uniós pénzek, mert számos beruházás újra- vagy elindulhatna. Az MSZP frakcióvezetője szerint a minimálbért akár 350 ezer forintra kell emelni. Ugyanakkor a nyugdíjasok helyzetét is rendezni kell, valamint helyre kell hozni mielőbb az oktatási rendszert is. 

Hartmann Ferenc hangsúlyozta, együttműködésre van szükség, ezúttal a márkói dolomitbánya ügyében, ahová állítása szerint illegális szemét került. A hely közel van a karsztvízbázishoz, ezért a veszprémi ellenzék közösen kezdeményezte a hulladék elszállítását és azt, hogy az önkormányzat tegyen lépéseket az ügyben. 

A nap második felében a politikusok fórumot tartottak az Agórában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában