Siker

2023.09.07. 20:00

Gőzölgő cicegék, hűsítő borok - finomságok várták az érdeklődőket a pápai fesztiválon

Sikeres volt az ötnapos Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál első napja. Borszerdán 13 pincészet kínálta italait, közben folyamatosan készültek a csülkök és a cicegék, melyek mellé kiváló zenei produkciókat hallgathattak meg a borfalu vendégei.

Haraszti Gábor

Kulináris élvezetek várják a borfalu vendégeit Fotó: Haraszti Gábor

Évek óta kedvelt és látogatott a pápaiak és a Pápa környékiek, sőt még a távolabb élők körében is a rendezvény, mely a helyi gasztronómiai hagyományok ápolása, közösségépítő szerepe miatt is kiemelt esemény. Már az első nap délutánján is többen megkóstolták a különböző ízesítésű cicegéket, mások a csülköt vagy épp a langallót preferálták, amik mellé kellemes hőmérsékletű borokat kínáltak a pincék.

Elsőként Szórádi Gábor és Horváth Gábor lépett fel, őket a Canarro zenekar váltotta a színpadon. A fesztivál folytatásban csütörtökön előbb a Hoppáré zenekar, majd a pápaiak kedvelt együttese, a Speak Up! szórakoztatja a közönséget. Pénteken 17 órai kezdéssel Brigi&Zolka akusztik koncertjével lehet hangolódni az estre, a hivatalos megnyitót 18:30-as kezdéssel tartják, melynek keretében a Somlói borrend jelenlétében átadják a fesztivál bora díjat. Az ünnepélyes pillanatok után a Budapest Bár foglalja el a színpadot, a napot a Party One Music Band zárja. Borszombaton Palya Bea, borvasárnap pedig Korda György és Balázs Klári is koncertet ad. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában