Veol podcast

2023.10.28. 13:53

Minden jobb hidegebben? Mi mindenből lehet fagyi?

Póta Anett és Póta László házasok, együtt vezetik, működtetik a veszprémi Völgy fagyizót. Rimányi Zita, a veol.hu újságírója egyebek mellett arról kérdezte őket, milyen volt az idei nyári szezon, mi mindenből lehet fagyi és megtudta, hogy szerintük tényleg minden íz jobb hidegebben.

Rimányi Zita
Póta László és Póta Anett
Fotó: Rimányi Zita 

Úgy tíz éve még meghökkentőnek tűnt, hogy az olaszok sajtból, borból is készítettek gelatót, ma már nálunk is számos különlegesség kerül a fagyis pultokba.
A jó fagyi titkát nem árulta el Anett, de arról beszélt, hogy mi kell hozzá biztosan, milyen alapanyagokkal dolgoznak. Arról szintén, mennyit kísérleteznek, és ennek épp most kezdődik az ideje, a nyári szezon után és főleg a téli napokon ötletelnek, alkotnak. Mindig előállnak újabb ízkombinációkkal, amiknek nagy sikerük van, de emögött sok munka rejlik. Díjakat is kaptak, a vevők is dicsérik a többi között a baconos datolyát, a borsos marcipánt, a mustos, diós költeménynek nevezhető fagylaltot. 
Idén nyáron turistát arányaiban többet szolgáltak ki, mit a korábbi években, de sok a törzsvevőjük is. Van olyan felnőtt, aki régóta jár hozzájuk és gyermeke a Völgy fagyizóban evett először "hideg nyalatot". Így nevezték régen ezt az édességet, s ez nagy elismerés volt Pótáéknak, az ilyesmi inspirálja, ösztönzi őket.
Póta László kedvence a puncs és Anették mindig tartanak kínálatukban hagyományos fagyikat, tapasztalatuk szerint a mai napig a csokoládéból fogy a legtöbb. A beszélgetésből az is kiderül, hogy került az Alföldről Veszprémbe Anett, aki itt ismerte meg férjét, akivel két gyermeket neveltek fel. Azt szintén felidézte az asszony, hogyan jött a fagyizó ötlete, hogyan mérték fel a házuk közelében elhelyezett mozgásérzékelővel, lenne-e kereslet, igény a vár tövében, a Séd völgyében egy fagyizóra. A többi már történelem... Több mint egy évtizede sokak kedvence a Völgy, Anettet és Lászlót sokan megismerték Veszprémben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában