Növekvő nemzetközi érdeklődés

2023.10.04. 17:01

Osztrák és francia után német delegáció ismerkedett Veszprémmel

A vármegyeszékhely iránti növekvő nemzetközi érdeklődést jelzi, hogy rövid időn belül újabb jelentős nemzetközi küldöttség ismerkedett Veszprémmel és a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális fővárosa programmal: szerdán a német Bundestag CDU-CSU-frakció turisztikai munkacsoportja ismerkedett meg a várossal és az EKF év eredményeivel.

Juhász-Léhi István

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A delegációt, melynek Anja Karliczek MdB, a munkacsoport és delegáció vezetője, Michael Donth MdB, a munkacsoport és delegáció helyettes vezetője, Kerstin Vieregge MdB és Michael Haese, a munkacsoport referense volt a tagja, Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója, Lamos Péter, a Veszprém 2030 Kft. ügyvezetője és Wahab Rita, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatósági kabinetvezetője fogadta.

A látogatás során először az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központtal ismerkedtek a vendégek, majd a Zöld Város Projekt fejlesztéseinek érintésével a veszprémi várba sétáltak, ám előtte még Porga Gyula elmondta, bemutatják séta közben a vendégeknek, hogy mit újított fel a város az elmúlt időszakban.

– Németország számára Magyarország kedvelt turisztikai célpont. Vázoltuk, hogy miként tudtunk ezzel a programmal hozzájárulni ahhoz, hogy még több németnek legyen fontos, hogy eljöjjön hozzánk – avatott be a részletekbe a polgármester. – Arról is beszéltünk, hogy az EKF-programmal azt a célt is kitűztük magunk elé, hogy ne csak három, hanem 12 hónapos turizmus legyen a Balatonon. Ehhez kell egy olyan város, mint Veszprém, amelyik kulturális örökséget, kulturális szolgáltatásokat tud biztosítani, valamint az a táj és gasztronómiai kultúra, amelyet Balatonfüreden, a Balaton-felvidéken vagy akár a Bakonyban egész évben kínálunk. 

Megtudtuk, nem ők voltak az első delegáció, hiszen jártak már Veszprémben osztrákok, és olyan francia város is, amely EKF-pályázó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában