Mázli-nap

2023.10.17. 20:00

Szeretetbombák és gazdáik találkoztak Veszprémben - fotók

Harmadik alkalommal szervezte meg a Mázli-napot a Virágzó Veszprém Egyesület Veszprémben, a Barátság parkban az elmúlt hétvégén, ahol az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbben felszerelt kutyafuttatóját építették meg. A rendezvényt rengetegen keresték fel.

Kovács Erika

Fotó: Szalai Csaba

Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos, aki mindig felkeresi a Mázli-napot, örömmel beszélt arról, hogy már harmadik alkalommal szervezték meg a kutyás eseményt. Kiemelte, cél az, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartásra, amelybe az is beletartozik, hogy a futtatón kívül csak pórázon sétáltatjuk kedvenceinket, a nagy testűket ne engedjük közel a kisebbekhez. Felhívják a figyelmet az azonosítást szolgáló csip jelentőségére, és arra is, hogy szedjük össze a kutyagumit kedvencünk után. Meleg napokon pedig vigyünk magunkkal vizet, hogy kínálhassuk őket. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

A kormánybiztos méltatta, hogy a Jutasi úti lakótelepen élők kérésére jó döntést hozott az önkormányzat azzal, hogy felépítette a kutyafuttatót, ahol el lehet engedni a kutyusokat. – Egy ilyen nap, például a kutyás bemutatók révén, amiatt is nagyon kedvező, hogy már a gyerekek is találkoznak a négylábúakkal, megismerik őket - fogalmazott Ovádi Péter, majd hozzátette, kedvencünkkel akkor is érdemes évente meglátogatni az állatorvost, ha nincs panasz. - Csak az válasszon maga mellé állatot, akinek megvan az állattartás iráni felelősségérzete és tudata is, vélekedett.

Jung Edina, a napot szervező Virágzó Veszprém Egyesület elnöke azt mondta, a napot minden évben oktatási céllal rendezik meg, amikor felhívják az emberek figyelmét egyebek mellett a kutyák egészségére, illetve arra, hogy a négylábúaknak is nagy szükségük van rendszeres mozgásra. A mostani alkalomra felállított házikók egyikében a kutyák szájápolására hívják fel a figyelmet, illetve bemutatják a fogkő altatás nélküli eltávolítását, amit ultrahanggal végeznek. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

A kutyás napra bemutatkozási céllal eljött mások mellett a katasztrófavédelem és a kutyás kutató-mentő szolgálat képviselői is. Herczeg Attila hadnagy, aki a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézettől érkezett, aláhúzta, toborzási céllal jöttek el, és elhozták a németjuhász és spániel kutyáikat. A négylábúak drogkereső, illetve őrző-védő ebek, és a kutyafuttatóban bemutatót tartanak velük. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

A gazdik büszkén lépkedtek gyönyörű és imádott házi kedvenceikkel, köztük Kreutzer Adrienn, aki Torral és Chiantival, a svájci fehér juhászkutyákkal érkezett, elmondta, a négylábúak nagyon okosak, jól taníthatók, családcentrikusak, igazi szeretetbombák. Szabó Imre Macival, a keverékkel látogatott el a napra, és nagy elismeréssel szólt a rendezvényről, amit mindketten nagyon élveznek. A napot rendkívül jó hangulat kísérte, a szervező egyesület képviseletében kondérokban főztek finomságokat, azzal kínálták az embereket. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

A Mázli-napon a szervezők a Vackoló és az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány mellett a Fehér Holló Vadmentő Alapítványnak is gyűjtöttek adományokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában