Idősek napja Balatonudvariban

2023.10.11. 18:00

Ünnepi hangulatban: balatoni dalokat is énekeltek - videó

Rendkívül színvonalas műsorral, finom ételekkel és elegáns ajándékkal lepték meg a szépkorúakat Balatonudvariban, a művelődési házban, amit az önkormányzat, illetve Pintérné Zsóka képviselő szervezett az elmúlt hétvégén.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

- Ma, amikor a külsőségek számítanak sok embernek, megfeledkezünk olyan tulajdonságokról és értékekről, melyek jellemzőek a szépkorúakra. Ilyen a derűs életszemlélet, a bölcs világlátás, a tapasztalat, a türelem, kitartás és a hit - fogalmazott Sötét György polgármester köszöntőjében. Azt mondta, ezekre a jellemvonásokra hatalmas szükség van, manapság különösen. Kiemelte, a szépkorúak éltek már át többek között háborút, államosítást, kitelepítést. Türelmük, hitük, kitartásuk lendítette át őket a nehéz időkön, amit meg kell tanulni tőlük. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

-„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi a világ nem vele kezdődött” –érvelt egy idézettel a polgármester. Hozzátette, a szépkorúak építették Balatonudvarit is, megteremtették azokat a kiváló feltételeket, melyekre alapozva a jövőt lehet építeni. –Az előttünk járók megtették már, amit a család, szűkebb hazájuk és az ország elvárt.  Lelkiismerettel, becsülettel, szorgalommal, kemény munkával, rengeteg lemondással, átdolgozott napokkal, éjszakákkal. Gyermekeik, rokonaik, Balatonudvari sokat tehet azért, hogy a szépkorúak a legnagyobb kényelemben, szeretetben éljék nyugdíjas éveiket - vélekedett Sötét György. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

Az ünnepi gondolatok után Szeles József, a Veszprémi Petőfi Színház művésze, valamint Horváth Elemér hegedűművész és Horváth Péter gordonka- és zongoraművész parádés, rendkívül színvonalas műsort adott, amit vastaps kísért. Előadásukban szerepeltek egyebek mellett balatoni, nép- és műdalok, operettek, valamint csárdás. A helybeli Kántor testvérek, Zalán és Eszter verssel, Lilla pedig furulyamuzsikával kedveskedett a megjelenteknek. Az ünnepségen a szépkorúakat finomságokkal megvendégelték és elegáns ajándékkal, virággal lepték meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában