Már a MÁV is segít buszjegyet venni

2023.10.03. 17:00

V-Busz-jegyek applikációban, automatákból, vasúti pénztárban

Bővült a MÁV applikációban és a vasúttársaság jegyértékesítő automatáiból megvásárolható buszos díjtermékek köre. október 1-jétől elérhetők a V-Busz veszprémi helyi buszjárataira érvényes jegyek és bérletek is.

Benkő Péter

Helyi járatok a veszprémi vasútállomáson. Itt is, mobilon is válthatunk rájuk jegyet

Fotó: Benkő Péter

A legújabb együttműködésnek köszönhetően a veszprémi buszokra egy utazásra érvényes menetjegyek, a napijegyek, a teljesárú havi, a kedvezményes árú tanuló-, illetve nyugdíjas havi bérletek is elérhetők az applikációban, az automatákban, illetve a jegypénztárakban, megkönnyítve ezzel az utazás előkészületeit.

A Veszprémbe utazók, illetve onnan indulók körében népszerű a vasúti utazás. A fővárossal naponta 16 pár, órás ütemben közlekedő InterCity és hat pár személyvonat köti össze a vármegyeszékhelyt, míg Győrrel 8 vonatpár. Az IC-vonatok összeköttetést teremtenek Szombathely és Zalaegerszeg felé is. A város vasútállomásán havonta átlagosan 50-60 ezer utas fordul meg, akiknek közel a fele a menetjegyét már online váltja meg. Októbertől nekik már néhány kattintással elérhetők a városi jegyek és bérletek is.

A közlekedési társaság hosszú távú célja, hogy az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket, legyen szó akár buszos, akár vasúti utazásról. Ebbe a koncepcióba szorosan illeszkedik a mostani fejlesztés, a V-Busz veszprémi helyi buszjegyeinek és bérleteinek elérhetővé tétele a vasúttársaság felületein, az automatákban, pénztárakban.

Kiemelt stratégiai cél a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatók és a szolgáltatások összekapcsolása, egy településeken és szolgáltatásokon átívelő, XXI. századi közösségi közlekedési platform létrehozása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában