Jubileumi jutalmak

2023.11.20. 17:30

A szociális ágazat dolgozóit köszöntötték Pápán

Három év kihagyás után Pápa Város Egyesített Szociális Intézménye ismét megemlékezett a szociális munka napjáról és köszöntötte dolgozóit. Az ünnepség keretében jubileumi jutalmakat és igazgatói dicséreteket adtak át.

Haraszti Gábor

Az ESZI dolgozói minden elismerést megérdemelnek

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Áldozó Tamás polgármester is részt vett a rendezvényen, ahol a megjelenteket Müller Bernadett, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője köszöntötte, majd Volstrommer Henrietta, a családsegítő szolgálat szakmai vezetője mondta el ünnepi köszöntőjét. A rendezvényen a Fogyatékosok Nappali Intézményének lakói adtak műsort, majd Kovács Zoltán országgyűlési képviselő szólt az egybegyűltekhez.

– Mi, akik nem ebben a szférában dolgozunk, csak a köszönetünket tudjuk kifejezni az önök számára, akik a legnehezebb időszakban is helytálltak, akkor is, amikor magunk sem tudtuk, hogy mivel állunk szemben – utalt a képviselő a koronavírus-járvány időszakára.

Áldozó Tamás polgármester beszédében emlékeztetett, a képviselő-testület a közelmúltban Pápa Városért Érdeméremmel ismerte el az intézmény munkáját, ami a köszönetnek egy tárgyiasult kifejezése.

– Az intézmény dolgozói a járvány és az energiaválság kellős közepén is helytálltak; azért, hogy a 2024-es évet optimistán várhatjuk, önök nagyon sokat tettek, köszönet illet mindenkit, aki ebben részt vett. Fontos megemlíteni, hogy az önkormányzat a szociális ellátással kapcsolatos, önként és kötelezően vállalt feladatait egyházi szolgáltatónak, a Mezőörsi Református Egyházközségnek kívánja átadni. Ez a folyamat már elindult, és ha végbemegy, az önkormányzat és az intézmény közötti kapcsolat akkor sem fog megszűnni, önök továbbra is a mi közösségünk részei maradnak, annál is inkább, mert a feladatuk nem változik, továbbra is azokért a pápai polgárokért dolgoznak, akikért a városvezetés is.

Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető négy év kemény munkáját foglalta össze.

– Büszke vagyok arra, hogy ezen a területen dolgozom, és olyan kollégák vannak mellettem, akikkel a világot is meg lehet váltani. Intézményünkben közel 160 munkatárs lekiismeretesen és odaadóan nyújt segítséget a mindennapokban. A szociális munkához hitre, bátorságra, a rászorulók iránti nyitottságra és nagylelkűségre van szükség. A segítőknek különleges szerepük van, mindig akkor jelennek meg, amikor baj van, amikor szükség van rájuk – emelte ki az intézményvezető.

Az ünnepség a jubileumi jutalmak és dicséretek átadása után vacsorával, kötetlen beszélgetéssel ért véget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában