MÁV

2023.11.03. 08:32

Alig kezdődött el a nap, de már három rossz hírt is hoztunk a vasútról

Több útvonalon is késésekre, hosszabb menetidőre kell számítani Veszprém vármegyében és az észak-balatoni vasútvonalon. Az időjárás mellett a technika és a vadak is nehezítik a vonatközlekedést.

Veol.hu

A Mávinform tájékoztatása szerint a Balatonszentgyörgy–Tapolca vonalon többszöri átszállásra, hosszabb utazási időre kell számítani, miután fák dőltek a sínekre. Balatonszentgyörgy és Keszthely között egy ingajáratként közlekedő motorvonat, Keszthely és Vonyarcvashegy között pótlóbusz szállítja az utasokat. A Balatonszentgyörgyről Győrbe tartó első Helikon InterRégió (9600) a késése miatt pedig csak Celldömölkig közlekedik. Utasai Celldömölktől a következő személyvonattal (9227) utazhatnak Győr felé.

A térképes vonatinfó szerint a 6:42-kor indult, Keszthely és Ukk között közlekedő, Tapolcát és Sümeget is érintő vonat, szintén időjárási okok miatt mintegy 60 perces késéssel halad célja felé.

Mindemellett az Ajkáról 4:35-kor Celldömölkre elindult személyvonat (9010) vadat gázolt, és Kertáig közlekedett, utasai a Kertáról 7:07-kor Celldömölkre induló vonattal (9020) utazhatttak tovább reggel, a szerelvényforduló miatt a Celldömölkről 6:40-kor Szombathelyre indult személyvonat (9072) pedig nem is járt. A Szombathelyről 4:42-kor Budapestre elindult Bakony IC (IC 919) is várakozni kényszerült a reggeli órákban, cikkünk írásakor, 65 perces késéssel épp elhagyta a vármegyénket, és már Fejérben halad. 

Péntek reggel Szabadbattyán és Polgárdi-Ipartelepek között pedig meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért az észak-balatoni vonalon 15-30 perccel megnőhet a menetidő. A Déli pályaudvarról 7:05-kor indult, Tapolcára tartó sebesvonat cikkünk írásakor 19 perces késéssel halad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában