16 helyszínen

2023.11.15. 11:30

Elkezdődnek a nagy felületű útfelújítások Veszprémben

Erről kedden Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere számolt be az egyik helyszínen, az Egry utcában képviselőtársai társaságában.

Juhász-Léhi István

Ez egy 205 millió forintos csomag, amiben összesen 16 helyszínen fog az önkormányzat járda- vagy útfelújítást végezni

Fotó: Nagy Lajos/Napló

– Az elmúlt években a legtöbb lakossági panasz és kérés járda- és útfelújítással kapcsolatban érkezett, ezért fontosnak tartottuk azt, hogy minél több járdaszakaszt, utat meg tudjunk újítani a városban – nyilatkozta a városvezető. – Ennek érdekében a Modern városok programban ötmilliárd forintos útfelújítási csomagot indítottunk. Viszont fontosnak tartottuk azt, hogy saját költségvetésből azokat a kisebb szakaszokat is megújítsuk, amire korábban nem került sor. A lakossági igényeket vettük alapul, és az önkormányzati képviselőkhöz beérkezett kéréseket – fogalmazott Hegedűs Barbara.

Ez alapján állt össze az a 205 millió forintos csomag, amiben összesen 16 helyszínen fog az önkormányzat járda- vagy útfelújítást végezni, míg egy esetben, a Martinovics utcában a sportpálya újul meg a keretből. 

– Ez összesen 16 helyszínt jelent, ebből az őszi-téli időszakban, december közepéig öt szakaszt tudunk elkezdeni – derült ki Hegedűs Barbara szavaiból. Ezt tavasszal fogják a szakemberek befejezni, mint ahogyan a további 11 helyszínt is. 

A kivitelező a Colas Zrt. lesz, akik azt ígérik: igyekeznek tájékoztatni a lakosságot, hogy milyen felújítás zajlik, ugyanakkor türelmet kérnek a kivitelezés idejére. 

A munkaterületet a kivitelező az elkövetkezendő egy hétben a Stromfeld utcában, az Orgona utcában, a Karacs Teréz utcában, az Egry utcában – ezeken a helyszíneken a járda újul meg – és a Cholnoky utcában veszi át, utóbbi helyszínen parkolót aszfaltoznak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában