Erőművek éjszakája

2023.11.07. 16:00

Felfedte a titkait a várpalotai fűtőmű

Az erőművek éjszakája országos programsorozathoz csatlakozva a Várpalotai Közszolgáltató Kft. jóvoltából idén is vezetett túrákon járhatták be az érdeklődők a várpalotai fűtőművet.

Szabó Péter Dániel

Soha Gergő távhőszolgáltatási részlegvezető (jobbra) vezette körbe az érdeklődőket a fűtőműben

Fotó: Szabó Péter Dániel

A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal negyedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb energiaipari eseményét, amelyre előzetes regisztráció után bárki ellátogathatott. Országszerte csaknem hetven érdekes helyszín várta a látogatókat az erőművek éjszakáján, illetve az ezzel párhuzamosan megszervezett távhőszolgáltatás napján. 

Várpalotán a tavalyi évhez hasonlóan a városi fűtőmű munkatársai várták az érdeklődőket a programra, a délutáni órákig tartó nyílt napon korlátozott számú, előre regisztrált csoportok tehettek látogatást az üzemben. 

– Nagy örömünkre szolgál, hogy kollégáimmal ismét betekintést engedhetünk a kulisszák mögötti területre itt, a fűtőműben. A látogatók nagyon sok érdekes dolgot megtekinthettek, többek között a gázkazánok és a gázmotorok működését is. A távhőszolgáltatáson belül két fő profilunk van: a fűtés, illetve a használatimelegvíz-ellátás, amelyet közel 4200 ügyfelünknek biztosítunk Várpalotán – mondta el kérdésünkre Lanczmann Viktor, a Várpalotai Közszolgáltató Kft. főmérnöke. 

A várpalotai eseményre ellátogatók betekintést nyerhettek a hő előállításának, illetve a megtermelt hő hőközpontokba juttatásának folyamatába, és megismerkedhettek a hőközpontok működésével. Az érdeklődők továbbá láthatták a vízkazánok működését, valamint Soha Gergő távhőszolgáltatási részlegvezető kíséretében megtekinthették a víz útját is, és azt is megtudhatták, hogyan lesz a hideg vízből meleg, sőt forró víz. 

Az erőművek és a távfűtőművek mellett idén országszerte megnyíltak a víziközmű-szolgáltatók telephelyei is, ahol a látogatók bepillanthattak egy vízmű vagy egy víztározó működésébe is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában