Ne maradj le!

2023.11.23. 20:44

Íme a válogatás a mai nap legfontosabb híreiből - 2023. 11. 23.

Ma este is összegyűjtöttük olvasóinknak a nap legfontosabb, legérdekesebb híreit. Hírlevelünk napról-napra válogatást kínál ezekből, érdemes tehát feliratkozni a friss cikkekért annak, aki szeretne naprakész lenni.

Veol.hu

Jó hír, hogy télen is használhatjuk a V-Bike kerékpárokat Veszprémben. Veszprém hegyes-völgyes domborzata miatt valamennyi kerékpár elektromos rásegítést kapott, ami egyedülálló az országban.

Veszélyes üzem a színház - A színpadi balesetekről nyilatkozott a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettese, Kellerné Egresi Zsuzsanna. Mint mondta, megviseli a szakmát, a színházi embereket a Nemzeti Színházban és a zalaegerszegi teátrumban történt sajnálatos baleset.

„A valóság nem ellenség” címmel rendez klímakonferenciát a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Társadalomtudományi Intézete november 23-án és 24-én, a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Akadémiai Bizottság székházában. Az első napon elhangzott többek között: az éghajlatváltozás minden területen jelen van, tudományok közötti összefogásra van szükség.

Az alacsony hőmérséklet számos állatfajra jelentős hatással lehet, beleértve a háziállatokat, a haszonállatokat és a vadon élő állatokat is, ezért ebben az időszakban fokozott figyelmet igényelnek, nyilatkozta Ovádi Péter, állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Az infláció további visszaszorítása érdekében a kormány meghosszabbítja a kötelező bolti akciózást 2024. június végéig – adta hírül a közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. A politikus a posztjában hozzátette: „letörjük az inflációt és megvédjük a magyar családokat!”.

Kiesett egy fővárosi gimnázium ablakából egy 15 éves fiú, métereket zuhant. A diák az aula kövezetére esett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában