Áremelkedés megfékezése

2023.11.23. 13:20

A kormány meghosszabbítja a kötelező bolti akciózást

Az infláció további visszaszorítása érdekében a kormány meghosszabbítja a kötelező bolti akciózást 2024. június végéig – adta hírül a közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. A politikus a posztjában hozzátette: „letörjük az inflációt és megvédjük a magyar családokat!”.

MW

Illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A háború és az elhibázott szankciók okozta nehéz gazdasági helyzetben a kormány mindent megtesz a családok védelme és a gazdasági növekedés helyreállítása érdekében. A szankciók és a multik árspekulációja az egekbe lökte az inflációt, és olyan mértéket ért el, amely túlmutatott a jegybank eszköztárán. A családok, a munkahelyek és a gazdaság megvédése érdekében a kormány átvette a jegybanktól az infláció elleni küzdelem feladatát és felelősségét - hangsúlyozta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Az áremelkedés megfékezése érdekében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium javaslatára a kormány - számos más eszköz mellett - 2023. június 1-től bevezette a kötelező akciózást, majd annak mértékét augusztustól 15 százalékra emelte, továbbá jelentősen bővítette a kötelező akciózásra kijelölt termékek körét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában