Születésnap Ajkán

2023.11.25. 17:00

Isten éltesse, Rózsika néni!

Kőművesszakmát tanult, majd öt évig a bányában csillésként dolgozott  Herendi Józsefné Szibler Rozália, akit 90. születésnapja alkalmából a Ajka város nevében köszöntött Horváth József alpolgármester.

Tisler Anna

Az ünnepeltet Horváth József alpolgármester köszöntötte Fotó: Gyarmati László

– Olvastam az életrajzát, tisztelem önt, nehéz fizikai munkát végzett, helytállt – nyújtotta kezét az alpolgármester, majd átadta a virágot és az emléklapot, Jakab Johanna, a hivatal munkatársa pedig az ajándékcsomagot. 

Az ünnepelt a szakmunkásvizsgát követően Ajkára került, munkába állt, ő is részt vett többek között a csingervölgyi egykori ipari iskola felépítésében. Ajkán a szénbányászok kiemelt bérrel dolgoztak, ezért jelentkezett a bányába csillésnek. A föld alatt öt évig dolgozott. Ott ismerkedett meg férjével,  Herendi Józseffel, akivel 1953 karácsonyán összeházasodtak. A következő év nyarán megszületett gyermekük, József. A nehéz fizikai munka nem kímélte az egészségét, 53 évesen rokkantnyugdíjas lett.  Férje 2012-ben hunyt el. Két unokája és két dédunokája született. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában