15 + 1 év

2023.11.07. 11:00

Jubilált a Vidám Nagyik Dalkör

A Honvéd Bajtársi Klubban működő Vidám Nagyik Dalkör a pápai Jókai Mór Művelődési Központban ünnepelte 15 + 1 éves jubileumát. A dalkört 2007-ben Ruzsás Sándorné alapította, akinek hívó szavára először hölgyek – főleg katonafeleségek –, később férfiak is csatlakoztak. Azóta több mint kétszáz fellépést tudhatnak maguk mögött.

Haraszti Gábor

Szabó Kraker László grafikus (jobbra) egy képpel kedveskedett a körnek

Forrás: dalkör

A Vidám Nagyik Dalkörének repertoárja több mint kétszáz dalból áll. Főleg katonadalokat, népdalokat, operetteket énekelnek, de a könnyűzene világából is merítenek – nagy sikerrel. 2008 áprilisától Klesitz-Horváth Kinga vezetésével heti rendszerességgel tartanak próbákat. Az évek során sok helyen megfordultak, a Nyugdíjasok Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesülete szervezésében dalos- és katonadalos találkozókon vettek részt, a város kulturális életéből is rendszeresen kiveszik részüket. Ruzsás Sándorné alapítótól megtudtuk, az évek során számos elismerést gyűjtöttek be, országos Ki mit tud?-on szerepeltek, ahol kiemelt arany minősítést kaptak.

– 2022-ben a Honvédelmi Minisztérium a dalkörnek elismerő emléklapot adományozott, melyet a Stefánia Palotában vehettünk át – mondta Ruzsás Sándorné. – Az évek során a számos szakmai elismerés mellett megjelent két CD-nk és könyvalakban két dalgyűjteményünk is. 

Az ünnepi program első részében jeles születésnaposokat köszöntöttek, elsőként a 90 éves Bozsó Jánosnét, aki alapító tagja a körnek, 15 éven keresztül rendszeresen részt vett a próbákon, fellépéseken, melynek elismeréseképpen a klub tiszteletbeli tag címet és díszoklevelet adományozott számára. Az összejövetelen a dalkör elköszönő tagjait is jutalmazták, Gyenge Gyuláné és Varga Gyula is díszoklevelet vehetett át, melyet Farkasdi Lajos, a Honvéd Bajtársi Klub elnöke adott át. 

Az ünnepségen jelen volt Berdó Gábor nyugalmazott százados, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének Közép-dunántúli régiójának vezetője valamint Paulics István, a Nyugdíjasok Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesülete elnöke is, ők szintén gratuláltak a jubiláló kórusnak. A jubileumi műsor filmvetítéssel zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában