Emlékezés

2023.11.01. 07:05

Tömegek keresik fel a temetőket: egy helyen a legfontosabb tudnivalók a kegyeleti napokra

Hosszabb nyitvatartással készültek a sírkertek mindenszentekre és halottak napjára, míg az egyenruhások a közbiztonságra figyelnek. Körképünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Veol.hu

A kegyeleti napok okán sokan látogatnak most ki a sírkertekbe, hogy elhunyt szeretteikre emlékezzenek. A temetők hosszabb nyitvatartással, ezekre a napokra érvényes szabályokkal igyekeznek biztosítani mindenki a nyugalmat a gyász és az emlékezés perceiben, többek között Ajkán, Tapolcán és Zircen is. 

Ugyanakkor érdemes azt is szem előtt tartani, hogy vannak, akik igyekeznek kihasználni a tömeget. Éppen ezért a rendőrök és polgárőrök is jobban odafigyelnek majd a temetők környékén, és több hasznos tanácsot megfogalmaztak, hogy senki se legyen lopás áldozata, vagy törjék fel fel a kocsiját, vigyék el onnan értékeit. A katasztrófavédők arra is felhívták a figyelmet, hogy a gyertyák, mécsesek veszélyforrást is jelentenek, ezért érdemes odafigyelni többek között arra is, hogy azokat hol és hogyan helyezzük el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában