Energetikai korszerűsítés

2023.12.17. 07:00

A rendelő és a könyvtár közös épülete újult meg Szápáron

Kicserélték a nyílászáróit, szigetelést alakítottak ki falain, padlásterénél, megújították a fűtését és napkollektorokkal látták el azt az épületet Szápáron, amelyben a védőnői és az orvosi rendelő van, a könyvtár működik és a polgárőrség helyisége található. Az energetikai korszerűsítésre mintegy hatvanmillió forintos pályázati támogatást nyert az önkormányzat.

Rimányi Zita

Forrás: képviselői iroda

– Valóban ünnepnap a község életében, hogy egy olyan fejlesztést avathat fel, aminek megvalósítását várta a helyiek közössége. Korszerű egészségházat, könyvtárat adhatunk át egy bakonyi faluban – jó kimondani ezeket a szavakat. Nem mindegy Magyarországnak, milyen az élet a kistelepüléseken, milyen minőségű körülményeket nyújt. A falusias létnek van jövője, gyönyörű tájakon, például Szápáron, így több fiatal tervezi majd azt, hogy itt alapít családot. Ehhez hozzájárul az olyan előrelépés, amit most láthatunk – fogalmazott Ovádi Péter országgyűlési képviselő az átadóünnepségen. 

Trojákné Szita Katalin polgármester beszédében elhangzott, hogy a Terület- és településfejlesztési operatív program pluszkeretében nyerték el a több mint 62 millió forintos támogatást. Hálás a kormánynak és a Veszprém vármegyei önkormányzatnak is a segítségért. Megemlítette, hogy a korszerűsítés már ráfért az épületre, leromlott az állapota, korábban téesziroda, iskola is működött benne. Az átalakítás révén viszont modern, akadálymentesített intézménnyé vált.

Forrás: képviselői iroda

A faluvezető megjegyezte, hogy mostani fejlesztés után már elmondható, a településen minden önkormányzati épületet sikerült megújítani, megszépíteni, sok programot is szerveznek a helyiek, többféle kulturális, szórakozási lehetőség közt válogathatnak a falubeliek. Többet a rendezvénytéren tartanak meg minden évben, ami épp az egészségház szomszédságában van. Az új játszótér szintén a közelében található. 

Horváth Lajos esperes, plébános áldotta meg az ünnepségen az épületet. A szalagátvágáskor Nagy Zoltán alpolgármester is ollót vett a kezébe. A rendezvényt Csizmadia Tímea önkormányzati képviselő műsorvezetőként is segítette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában