Malom-tó

2023.12.04. 11:30

A víz alatt is takarítanak a búvárok Tapolcán

A Veszprém vármegyei búvárklub három tagja a hagyományt éltetve merült a hétvégén a Malom-tóban.

Tóth B. Zsuzsa

A Veszprém vármegyei búvárklub tagjai idén is megtartották a gyakorlattal egybekötött takarítást a Malom-tó medrében Fotó: Nagy Lajos

A veszprémi Szabadka Andrea, a gyulakeszi Hoffman Zsolt és a szolnoki Máté Ferenc a gyakorlat mellett a medret is átvizsgálta. 

Az egyesület vezetője, Olajos Judit elmondta lapunknak, hogy a takarítás és a gyakorlás során a búvárok figyeltek a halállományra is, az esetleges betegségekre utaló jelekre. A szokásos szilveszteri fürdőzés előtt sűrített levegős búvárpalackkal merülve a csobbanókra veszélyt jelentő tárgyakat kiemelték a vízből. A búvárklub tagjai nyár elején strandátvizsgálásokat végeztek a Balaton-parton és a nagyteveli strandon. A télen pedig, amennyiben befagy a Holt-Vág, Komárnóban jég alá merülést gyakorolnak. Ha pedig a Balaton is befagy, helyben szintén élnek a gyakorlás lehetőségével. 

Uszodai gyakorlatot nem terveznek, viszont alapfokú búvártanfolyam indításáról lehet szó jövő tavasszal. Közben pedig szokásuk szerint a horgászegyesületeknek is segítenek különféle merülési munkákkal, ha kell. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában