Véradás

2023.12.18. 15:00

Ajándékozzon életet az ünnepekkor is!

Az Országos Vérellátó Szolgálat a vérkészlet biztonságos szinten tartása érdekében ebben a rohanós, de annál meghittebb időszakban is minden munkanapon várja a segíteni vágyókat.

Veol.hu

Fotó: Fülöp Ildikó

A véradás az év minden napján életet ment, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy a betegellátás és az egészségügy az ünnepi időszakban sem áll meg, így vérre folyamatosan szükség van - írta közleményében az Országos Vérellátó Szolgálat.

2022-ben a két ünnep között 4940 véradás történt, s a legtöbbet használt vérkészítményből, a vörösvérsejt-készítményből 5900 egység került kiszállításra. Idén ugyanebben az időszakban csak 3 munkanap áll rendelkezésre a véradások lebonyolításához, így az átlagosnál több véradó segítségére számítunk. Intézeteinkben és kitelepült véradásainkon egyaránt teljes csapattal várjuk a segíteni vágyó donorokat. Ha egészségesnek érzi magát, csatlakozzon Ön is a véradók táborához, hogy a nagy készülődésben, két rokonlátogatás között, az újévre hangolódva szánjon egy órát azokra, akiknek az Ön adománya jelentheti a csodát!

Az önzetlen véradásért az OVSz hagyományosan december 18. és 24. között minden véradót egy csomag szaloncukorral ajándékoz meg, és az újév előtti napokban a szokásos szerencsehozó lencsével vár.

A véradási időpontok, helyszínek listája, valamint az időpont foglalása az OVSz honlapján a www.ovsz.hu/idopontfoglalas oldalon található. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában