Szebb lesz a karácsonyuk

2023.12.18. 13:00

Árva állatoknak segítettek Balatonfüreden

Adománygyűjtéssel egybekötött nyílt napot szervezett a Balatonfüredi Ebmenhely-Észak-balatoni Ebmentő egyesület az elmúlt hétvégén, amit Gáspár Ákos önkormányzati képviselő, önkéntes és Tuvic Gabriella, az egyesület vezetőhelyettese szervezett.

Kovács Erika

Gáspár Ákos képviselő, önkéntes, az egyik szervező gazdira váró kutyust mutat egy családnak

Fotó: Kovács Erika

Egymás után érkeztek az adományozók, köztük családok, kisgyermekek, akik az árva négylábúaknak való tápot, konzerveket, kullancs és bolha elleni cseppeket, takarót, plédeket vittek. Többen meg is sétáltattak egy-egy gazdátlan ebet, akik nagyon boldogan indultak a környékre a látogatókkal. A szervezők egyebek mellett arról beszéltek, hogy ilyenkor céljuk az is, hogy beszéljenek a felelős állattartásról, valamint az állatvédelemről, az ivartalanításról, hogy minél kevesebb négylábú éljen szerető gazdi nélkül. Céljuk az is, hogy válasszanak maguknak az emberek, illetve családok egy árva állatot, akit aztán később hazavisznek.

Szerencsére bőségesen érkezett adomány
Fotó: Kovács Erika

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában