Ilyen a tél a Bakonyban

2023.12.07. 09:21

Folyamatosan riasztják a zirci tűzoltókat – Kitartást fiúk! (friss információkkal)

Szerda este óta szinte folyamatosan hívják a zirci tűzoltókat, főként kidőlt fákhoz. Épp nemrég is átszáguldottak a kisváros főterén, a borzavári út felé fordultak be.

Rimányi Zita

Forrás: Zirci Önkormányzati Tűzoltóság

"A tegnap kezdődött intenzív havazás miatt eddig tíz helyszínen avatkozott be az egység szerda este 18.47 óta. Főként nagyméretű fák közútra dőlése okozta forgalmi akadályok miatt érkezik bejelentés. Több alkalommal a jelzett kárhelyszínek közötti útszakaszokon felmerülő kisebb-nagyobb útakadályok is nehezítik a vonulást, jellemzően faágak, kisebb fák. Jelenleg az idő is szelesebbre fordult. A havazás még mindig intenzív a térségben. A riasztási adatlapok beérkezése jelenleg is folyamatos." – olvasható a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság kzösségi oldalán.

Kitartást fiúk! – írták nekik többen is netes kommentben. Persze, ilyen a tél a Bakonyban, a helyiek tudják, számítottak rá, de szépségeket és veszélyeket egyaránt rejt, és megfeszített munkát kíván tűzoltóktól, a hótakarítást végzőktől. Segítsük őket, amivel lehet!

Frissítve:

Úgy tudjuk, hogy Zirc és Borzavár között a hótoló csúszott árokba, és már ki is mentették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában