Energetikai korszerűsítés

2023.12.12. 14:00

Megújul a zalaszegvári művelődési ház

A napokban megkezdődtek Zalaszegvár művelődési házának átfogó felújítási munkálatai, miután az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja és Magyarország Kormánya 72,5 millió forint támogatást nyújt a településnek.

Szijártó János

Mint megtudtuk, az önkormányzati épület energetikai korszerűsítése Zalaszegváron című pályázat célja az épület energetikai korszerűsítése, amellyel lehetségessé válik a közösségi ház gazdaságosabb, fenntarthatóbb üzemeltetése. A munkálatok várhatóan jövő tavasszal fejeződnek be. A település szívében lévő művelődési ház kulcsfontosságú a helyiek életében, hiszen itt van a kulturális élet központja, itt található a könyvtár is, és a község nagyobb rendezvényeit is az épület nagytermében rendezik meg. 

Az elmúlt években a ház egyre rosszabb állapotba került, ám megfelelő forrás híján nem volt lehetőség semmilyen energetikai fejlesztésre. Az elnyert támogatásból most végre valóra válhat a község vezetésének régi álma, ráadásul mindez költséghatékonyan, energiatudatosan, a legmodernebb eszközökkel, fenntarthatóan és a lakosságnak is jó példát mutatva. 

Az energetikai beruházás többek között tartalmazza a homlokzati falak szigetelését, a nyílászárók cseréjét, az elavult gázkonvektorok korszerű kondenzációs gázkazánokra történő cseréjét, új központifűtés-rendszer kialakítását. Megújuló energiaforrásként a tetőfelület déli oldalára napelemes rendszer kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában