Ünnep

2023.12.13. 12:00

Rekordot döntöttek a pápai és környékbeli motoros Mikulások

Idén is folytatódott az a jótékonysági kezdeményezés, melynek keretében pápai és környékbeli motorosok ajándékcsomaggal lepnek meg kicsiket és nagyokat. A felajánlásoknak köszönhetően rekordszámú, 674 csomagot szállítottak ki.

Haraszti Gábor

674 csomagot osztottak ki a motoros Mikulások Fotó: Haraszti Gábor

A történet 2019-ben kezdődött, amikor egy nyolcfős baráti társaság úgy döntött, hogy – kihasználva a jó időt – motorozik egyet. Ez épp december 6-ára esett, ezért Fedur Roland és baráti Mikulás-jelmezt öltöttek, elkészítettek félszáz ajándékcsomagot, hogy örömet szerezzenek a kisgyerekeknek. Ez olyan jól sikerült, hogy, mint később kiderült, hagyományt teremtettek. A következő évben egy nagyobb társasággal már kétszáz csomaggal indultak útnak. 

Fotó: Haraszti Gábor

A tendencia a későbbiekben is folytatódott, évről évre egyre többen álltak a nemes ügy mellé, olyannyira, hogy 2023-ban a gyűjtés minden várakozást felülmúlt, a tavalyi 426 csomagot sikerült jócskán túlszárnyalni, ugyanis 674-et tudtak kiosztani.

Fotó: Haraszti Gábor

– Négy évvel ezelőtt indult ez az egész akció, Pápateszérre, Csótra, Ugodra látogattunk el ötven csomaggal, egyszerűen csak szerettük volna a motorozást egy kis jótékonykodással összekötni – idézte fel a kezdeteket Fedur Roland fő szervező, ötletgazda. – Idén négy lakótelepen jártunk, emellett meglátogattuk a mentőket, a rendőröket és a tűzoltókat is. Fontosnak tartjuk, hogy a hátrányos helyzetűek arcára is mosolyt csaljunk, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálattól olyan családok címét kaptuk meg, ahol rászoruló gyermekek élnek, őket is megajándékoztuk, de az anyaotthonról sem feledkeztünk meg. A mai nap nemcsak a mi érdemünk, hanem mindenkié, aki ebbe beleadott, a támogatóké, a közreműködőké. Köszönöm ezt a napot, a 674 csomagot, a boldog, mosolygó szemeket. És nemcsak a gyerekekét, sokszor a felnőttekét is. Mindenki tett ezért, hogy ez összejöhessen. Büszke vagyok a motorostársakra, hogy évről évre a téli időjárás ellenére is egyre többen vagyunk – mondta a fő szervező. 

Fotó: Haraszti Gábor

A motorosok kora délután a pápai Fő téren zárták útjukat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában