Ünnep

2023.12.15. 10:00

Szalagavató Balatonalmádiban: gondtalanság és felelősség

Összesen 68 diáknak tűztek szalagot a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium ünnepségén, amit az oktatási intézményben tartottak nemrég.

Kovács Erika

Forrás: Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium

Tófalvi Renáta megbízott intézményvezető köszöntőjében egyebek mellett a diákévek gondtalanságáról, örömeiről beszélt, majd szólt arról, hogy ezentúl egy egészen más világ, egyetem, főiskola vagy munkahely várja a diákokat. Legtöbben ilyenkor szakadnak el otthonuktól, családjuktól, és a felnőtt élet bizony nagy felelősséggel jár. A megbízott iskolavezető arról is beszélt, hogy a gimnáziumban két osztály szalagavatóját ünneplik és összesen 68 végzős tanulójuk van. Az "a" osztály osztályfőnöke Kormány Emese, a "b" osztályé Wágner Máté, de részt vett a szalagavatón a volt osztályfőnök, Takács Zita is, aki nyugdíjba vonult. 

A házigazdák, Bocsi Jázmin 10. b és Keserű Zalán Bese 11. b osztályos tanulók köszöntője után gyönyörű bécsi keringővel kezdődött a szalagavató ünnepség. Az esemény fényét emelte Vajda Nóra, Oravecz Dóra, Soós Maja 9. b és Tomisa Sára 10. b osztályos tanulók műsora, akik az alkalomhoz illő verset adtak elő. A végzős évfolyam nevében búcsúzó beszédet Androsovits Elina, Blaskó Adrienn és Gettinger Evelin mondott. Mindezek után tartották a szalagavatót, amikor az osztályfőnökök a végzősöknek feltűzték a szalagot, amelyből emlékbe kapott az iskola vezetése, az osztályfőnökök és a kollégiumi nevelőtanárok is. Az ünnepség szép mozzanatát adta, amikor levetítették azt a filmet, mely a végzősök emlékezetes és egyben legszebb eseményeit, pillanatait mutatta be. Az ünnepséget a szalag feltűzése után is szép műsorral folytatták, amikor Szabó Lili (9. b), valamint Séfel Kata és Antyipenkó Borbála (9. b) tanmesét, illetve verseket mondott el. 

Nagy sikert aratott a négykezes zongorajáték a 9. a osztályos Juhász-Dúró Luca és a 9. b-s Kéring Laura előadásában. A kezdeti klasszikus bécsi keringő után több táncot is bemutattak a diákok, köztük egy ultramodern bécsi keringőt is. Mindhárom keringőt a végzős diákok adták elő, kiegészülve néhány alsóbb éves tanulóval. Az ünnepség megható és talán legszebb mozzanatát adta, amikor a végzősök szüleikkel táncoltak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában