Verseny és megemlékezés

2024.01.19. 18:30

Anyanyelvápolók vetélkedője Pápán

A Tarczy Lajos Általános Iskolában anyanyelvápoló verseny formájában harmadik alkalommal emlékeztek meg az iskola igazgatójáról, Bognár Józsefről. A járási megmérettetésen Szakács Panka és Barkóczi Nóra végzett az első helyen.

Haraszti Gábor

A középiskolai felvételire is jó felkészülés volt a verseny

Fotó: Haraszti Gábor

A verseny 13 résztvevőjét Venczel Csaba, az iskola igazgatója, Bognár Anita, a verseny névadójának lánya és Kissné Papdi Annamária szervező köszöntötte. Utóbbitól megtudtuk, a verseny célja kettős volt. 

– Egyrészt a Tarczy-iskola legendás igazgatójának szerettünk volna emléket állítani, másrészt napjainkban nincs olyan verseny, mely az anyanyelv ápolását tűzné ki célul, ezt a hiányt szerettük volna pótolni. Immár harmadik éve olyan feladatokat állítunk össze, melyek a középiskolai felvételi feladatlapban szerepelnek, így ez a megmérettetés egyben a közelgő írásbeli felvételi előtti főpróba is volt a végzősök számára. A kitöltésre 45 perc állt a diákok rendelkezésére. A megoldáshoz nemcsak a nyelvtani szabályok, kategóriák, helyesírás ismeretére volt szükség, hanem gazdag szókincsre, fantáziára és verstani tudásra is. Az 5-6. osztályosok kategóriájában a tarczys Szakács Panka lett az első, a 7-8. osztályosoknál pedig a szintén tarczys Barkóczi Nóra bizonyult a legügyesebbnek – tájékoztatott a szervező. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában