Veol podcast

2024.01.07. 15:57

Csodával határos módon találtak egymásra Berta Barna családjának szétszóródott tagjai

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik legjelentősebb és legszemélyesebb eleme a Privát Veszprém projekt, és az ennek keretében összeállított fotógyűjtemény a helyi lakosok családi képeivel és a hozzájuk tartozó személyes elbeszéléseivel – a fotókollekcióból ideiglenes szabadtéri kiállítást rendeztek az ActiCityben; december elején pedig egyedülálló, magyar-angol nyelvű album formájában is kiadták a családtörténetekről szóló gyűjteményt. A kötet egyik fejezete Berta Barna családjáról szól - a műsor vendége Berta Barna formatervező művész, a veszprémi Design és Egészség Modell Egyesület elnöke.

Komaniczki Zoltán

Berta Barna

Fotó: Komaniczki Zoltán

A beszélgetés elején kiderült, érdemes megismerkedni Berta Barna családjának a történetével – szép, népes, négy gyermekes csapatról beszélhetünk. Náluk is beválik az a vélekedés, hogy minél több gyermek van egy családban, annál könnyebb feladatnak tűnik a nevelésük. Barna egy régi, hihetetlen, csodával határos  családi történetet is megoszt a hallgatókkal – az ország szétszakadásakor Erdélyből származó vasutas család dédnagymamája a távol maradó férfi családtagok felkutatására vonattal indult el az anyaországba, és éppen Veszprémben talált rájuk – itt telepedtek le együtt. A Privát Veszprém program Európa Kulturális Fővárosa kezdeményezés, de Barna nemcsak ezzel kapcsolódik az EKF-hez, de a DEMO Egyesület révén is, amellyel sikeresen pályáztak. Egyébként az adta a szervezet létrehozásának ötletét, szerencsés, ha a fiataloknak szánt programokban találkozik a kreativitásra tanító pedagógia és az egészséges életmódra nevelés szándéka.

A mikrofonnál Komaniczki Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában