Gyász

2024.01.27. 15:38

Elment a legenda Balatonfüreden: eltemették Vastagh Györgyöt

Legyen könnyű neki a föld! – ezt kívánta a 88 esztendős korában nemrég elhunyt Vastagh György legjobb barátja búcsúbeszédében január 27-én a füredi köztemetőben, ahol hatalmas tömeg kísérte utolsó útjára a város legendás személyiségét, aki a Lóczy Lajos Gimnázium matematika–fizika szakos tanára volt, és emellett kiemelkedő tudományos munkát is végzett.

Kovács Erika

Vastagh Györgyöt, a Lóczy Lajos Gimnázium legendás tanárát, Balatonfüred emblematikus személyiségét a köztemetőben helyezték örök nyugalomra szombaton

Fotó: Kovács Erika/Napló

Duna Katalin, a gimnázium igazgatója több ezer tanítvány nevében búcsúzott a város emblematikus személyiségétől, kiemelve kivételes tudását, a diákok iráni szeretetét, emberségét, hogy mindig az élet értelmét, a szeretetet, a valódi értékeket helyezte középpontba. – Az élete volt a gimnázium. Mindenki sokat tanult tőle, diákok, pedagógusok egyaránt. Egész életében önzetlenül csak adott, egyebek mellett tudást, erkölcsi tanítást, tiszteletre tanított az élet és a másik ember iránt. Szenvedélyes tudásvágy jellemezte, kivételes emberi tartással rendelkezett, következetes volt mindenben. Kezei közül híres tudósok, atomfizikusok is kikerültek, közülük többen – átrepülve kontinenseket – ezúttal is jelen vannak, hogy utolsó útjára elkísérjék szeretett tanárukat – emlékezett Duna Katalin.

Vastagh Györgytől legjobb barátja is búcsúzott, aki több évtizedes barátságuk kapcsán az igazmondást, a megbízhatóságot, az őszinteséget, a tudásvágyat és a világ dolgai iránti érdeklődést emelte ki. A legendás tanárt rengeteg ember kísérte utolsó útjára, így mások mellett a család, rokonok, ismerősök, barátok, Balatonfüred vezetése, képviselői és ismert személyiségek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában